Met ‘kKaZz gaat verniet’ test het gemeentebestuur van Kasterlee in 2012 een nieuwe formule om kinderen en jongeren aan te zetten om deel te nemen aan cultuur.

Het infomonster van de Kastelse jeugddienst,  kKaZz,  trakteert telkens drie jongeren  op een gratis duoticket voor culturele activiteiten van Kastelse verenigingen.

Kinderen en jongeren tot en met 26 jaar kunnen zich hiervoor op verschillende manieren kandidaat stellen. Via de Facebookpagina van de jeugd- en/of cultuurdienst, door de affiche van de activiteit te liken. Kandidaten kunnen hun gegevens ook doorgeven aan het loket van deze diensten, via telefoon en e-mail. De actie wordt telkens aangekondigd op de gemeentelijke website, de Facebookpagina van de jeugd- en cultuurdienst en in de lokale media.
 
Met ‘kKaZz gaat verniet’ geven de jeugd- en cultuurdienst invulling aan doelstellingen uit het jeugdbeleidsplan en het cultuurbeleidsplan. Dankzij de actie worden kinderen en jongeren in Kasterlee rechtstreeks en onrechtstreeks verleid tot cultuurbeleving. Omdat de tickets gratis zijn, wordt cultuur voor hen meer toegankelijk.

Ben je Facebookfan? Word dan vrienden met ‘Wim van de jeugddienst en/of ‘cultuurdienst Kasterlee’, zo blijf je zeker op de hoogte van de acties. Verenigingen die in 2012 een culturele voorstelling plannen en zich kandidaat willen stellen voor ‘kKaZz gaat verniet’ kunnen dit doen via de jeugd- of de cultuurdienst. Meer info en het reglement vind je op http://www.kKaZz.be, kijk bij activiteiten. Of surf naar http://www.kasterlee.be, en kijk bij vrije tijd – cultuur – activiteiten.